Vykort från Ada

Hej alla kompisar; hoppas ni har det bra på tåget, jag har precis kommit fram till London. Just nu är jag på tunnelbanan det var lite krångligt att veta vilket tåg jag skulle åka med, men en snäll engelsman hjälpte mig och nu är jag på väg till mitt hotell som ligger i utkanten av London ungefär 4 mil norr om stadskärnan.
Jag åkte tidigt imorse med tåget från Monaco , det var en lång tågresa men jag hade en spellista med ett gäng brittiska filmer som hjälpte klockan att gå lite fortare. Tåget som tog mig hit åkte igenom några riktigt fina städer till exempel Paris och Lyon, i Paris fick jag se en glimt av det ståtliga Eiffeltornet och i Lyon passerade jag den kända katedralen Lyon Cathedral. Efter att tåget hade åkt förbi Paris for det raka vägen till London och under den engelska kanalen, det var en väldigt häftig upplevelse.
Imorgon ska jag starta dagen med en brittisk frukost, ägg, bacon, vitaböner stekt korv och grillade tomater, en riktig klassiker. Jag valde att stanna till i London för att det finns väldigt många sevärdheter här till exempel Big Ben, Hyde park och London Eye. En annan anledning till mitt lilla stopp här är maten, jag har alltid velat testa den brittiska maten. Det jag ser fram emot mest är att åka London Eye och få en överblick över staden.
Imorgon efter min brittiska frukost ska jag åka in till centrum och åka London Eye, efter min åktur så ska jag äta brittisk mat, Fish and Chips. Fish and Chips är vit fisk som är friterad och pommes frites, det låter kanske inte så gott, men jag har väldigt höga förväntningar på maten.
Om jag är i Storbritannien så måste jag kolla på fotboll, Storbritannien är ett typiskt fotbollsland, alla supportrar är galna och dom lever för fotbollen, fotbollen är störst här i London. I London finns det fyra olika fotbollslag i högsta divisionen. Det kommer att bli en mäktig upplevelse. En sak som jag la märke till när jag var på tågstationen var att det finns vilda skunkar i Storbritannien, jag såg en skunk, den sprang över tågrälsen. En nackdel med Storbritannien är vädret det regnar eller snöar nästan hela tiden här, alla som är utomhus har med sig ett paraply, mitt första köp här vart ett stort paraply, som kommer att skydda mig från skurarna.
Storbritanien är ett av världens rikaste land, den största delen av deras inkomster kommer ifrån deras oljeproducerande och alla turister som kommer hit. Nu är jag framme vid mitt hotell, ha det bra vi syns i Paris.
Mvh Ada

Photo by <a href=”http://foter.com/author/1e9c67″>stopherjones</a> on <a href=”http://foter.com/re/f30099″>Foter.com</a> / <a href=”http://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/”>CC BY-NC</a>

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *