Uppdrag 14

Paris sägs vara en romantisk stad. En stad fylld av kärlek. Tills för ungefär tre år sedan var det många som låste fast sin kärlek på Pont des Arts, en bro som sträcker sig över floden Seine i centrala Paris, genom att fästa ett kärlekshänglås på bron. Under 2015 togs alla lås ner på grund av tyngden som blev av alla hänglås, broarna riskerade rasa. Idag är det förbjudet att låsa fast sin kärlek genom att fästa hänglås. Idag finns där plana glasskivor istället.

Kärlek kan vara kärleken till en annan människa, kärleken till en vän, kärleken till familjen, kärleken till mat eller kärleken till ett djur. Du blir så fylld av kärlek så din poetiska ådra vill få utlopp och det får den genom att du skriver dikter. Ditt uppdrag är nu att skriva två olika dikter. Vill du skriva en dikt på rim, eller en haiku, kanske en orddikt, eller en kedjedikt? Varför inte en femradig dikt? Välj vilken form du vill använda dig av och skriv två olika dikter, en om kärlek och en om vänskap.

Du kommer delta på en poesiafton i Paris med dina dikter. Del 2 av uppdraget är att välja en känd person från Foter och sedan låta denna person läsa dina dikter med hjälp av Photospeak.

Du kommer väl ihåg vårt budskap när vi reser genom Europa – att sprida kärlek, vänskap och fred.

Du får en tv med eventuellt tillhörande bänk för utfört arbete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *