Vykort

Hej, nu har jag precis hoppat på tåget i Rom och mitt nästa stop är i Innsbruck i Österriket för att åka slalom i dom kända VM och OS slalombackarna.
För att komma till Innsbruck måste jag åka igenom Venedig i Italien, Slovenien och en liten bit av Kroatien.
Självklart passar jag på att äta Österrike nationalmaträtt wienerschnitzel. I Österriket brukar man oftast dricka vin till måltiderna. För att Österriket är känt för sina viner från dom stora vingårdarna i Wien.
Här i Innsbruck finns det otroligt många olika djurarter som inte finns i Sverige.
Igår när jag var påväg uppför dom stora slalombackarna i Innsbruck så såg jag ett ståtligt djur stå uppe på ett berg, det såg ut som en get men med över en halvmeters långa horn.
Jag hade med mig en kikare i slalomväskan för att jag hoppades på att få se ett alpmurmeldjur eller något annat djur som inte finns i Sverige. Så jag tog upp kikaren och såg till min förvåning att det var en stenbock. Jag visste inte ännu att dom fanns i Österriket. Men sen fick jag veta att det finns massa andra olika djur som t ex alpstenbock, alpjärnsparv, stenhöna, snöfink och gems. Gems är ett djur som ser ut som en get, därför brukar den också kallas för alpget.

Igår när jag gick runt lite i staden så såg jag att det växer silvergranar här. Jag har bara sätt en enda silvergran i hela mitt liv, det var i Sverige, men den var planterad.
Jag trodde inte att det var en vild gran så jag kollade upp det på Internet och då står det att det växer vild silvergranar, lärkar, granar, tallar och cembratall.
Dom här dagarna har jag haft väldigt tur med vädret för att det inte har regnat eller varit mulet en enda dag. Jag har haft sol varenda dag och lite snö. Solen har gjort att jag har kunnat åka slalom varenda dag hittills. Och det är ju bra för slalombackarna. I Österriket finns det över 50 skidorter. Många i Österriket jobbar med just skidorterna. Det är en av Österriket största inkomster

http://www.sarkanperennataimisto.fi/kuvat/Pinus_cembra.htm

 

http://www.barnsemester.se/artiklar/aka-skidor-i-oesterrike

Mvh Oliver

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *